Budai Gasztroenterológiai Centrum +36 20 410-1926
Pesti Gasztroenterológiai Centrum +36 20 536-4156
Miért lettél orvos és mit tartasz a küldetésednek? 
Nem volt orvos a családunkban, azonban egy közeli hozzátartozó betegsége kapcsán, az orvosok és egészségügyi személyzet áldozatos munkáját látva döntöttem el hirtelen, hogy én is ezzel szeretnék foglalkozni. Rájöttem, hogy nincs annál szebb hivatás, mint másokon segíteni a legnehezebb élethelyzetben, amikor betegek és a legnagyobb szükségük van támogatásra. Fontosnak tartom, hogy a beteget egyénileg, életkörülményeit, szokásait, lelki állapotát is figyelembe véve kezeljem. Emellett nagy hangsúlyt fektetek a megelőzésre és az egészséges életmódra nevelésre. 
Milyen értékek miatt csatlakoztál a Budai Gasztroenterológiai Központ csapatához?
 
Részben régóta ismert, kedves kollégák között dolgozhatok, családias környezetben, illetve nagyszerű új kollégákat ismerhettem meg, akikkel öröm nap, mint nap együtt dolgozni, hiszen a beteg szempontjait szem előtt tartva igazi csapatként számíthatunk egymásra. Szakmai és emberi szempontból is közös értékeket képviselünk.
 
Mi a szakterületed? Mivel fordulhatnak hozzád a betegek?
 
Immáron több mint 10 éve dolgozom gasztroenterológusként, így nagyon sokféle emésztőszervi problémát kezeltem már. Ezek egy része úgynevezett funkcionális jellegű, mely az emésztőrendszer működésbeli eltéréséből fakad.  Sok ilyen jellegű panasszal fordulnak hozzám a betegek, hiszen ezen problémák esetén különösen fontos az empátia, a páciensre való valódi odafigyelés. Emellett az endoszkópos vizsgálatok, diagnosztikus és terápiás beavatkozások is fontos részét képezik munkámnak. 
 
Mit teszel a jó orvos-beteg kapcsolatért?
 
Igyekszem alaposan kikérdezni a beteget, feltárni nem csak a testi tüneteket, hanem kicsit megismerni magát az embert is, életkörülményeit, érzéseit, hiszen főleg a gyomor-bél rendszeri betegségek esetében sokszor a szervi eltérések mellett pszichoszomatikus okok is szerepet játszanak a panaszok, tünetek kialakulásában. Nem beszélve az esetleges helytelen életmód szerepéről, így fontos, hogy minél részletesebb képet kapjak a páciensemről. 
 
A weboldalon olvasható bemutatkozásodban hangsúlyozod, hogy fontos neked az empátia és a türelem. Miért?
 
A betegek panaszai, problémája mindig egyéni, nem lehet általánosítani, sablonokban gondolkodni. Fontos, hogy meghallgassuk a páciens panaszait, szempontjait, figyelembe véve a körülményeit, érzéseit, és ennek megfelelően találjuk meg a számára legalkalmasabb terápiás lehetőséget.  A betegeknek fontos, hogy érezzék, hogy az orvos megérti őket, és átérzi a problémájukat és azt egyénileg kezeli, személyre szabottan. Így tud kialakulni egy olyan bizalmi viszony, mely a sikeres gyógyulás, javulás alapfeltétele. 
 
Mivel töltöd a szabadidődet? Hogyan kapcsolódsz ki?
 
Két kisebb gyermek édesanyjaként szabadidőm nagy részét a gyermekeimmel töltöm, az ő életüket egyengetem. Igyekszem rendszeresen sportolni, a családdal rendszeresen kirándulunk. Nagy szenvedélyem az utazás, szeretek új városokat felfedezni. Az olasz kultúra és nyelv nagy szenvedélyem, sokat olvasok eredeti nyelven.