Budai Gasztroenterológiai Centrum +36 20 410-1926
Pesti Gasztroenterológiai Centrum +36 20 536-4156

Dr. Hajdu Helga

gasztroenterológus

Rendelési idő:
Hétfő: 16:00 – 20:00 (Pest)
Időpontfoglalás:
Pesti Gasztroenterológiai Centrum

dr. Hajdú Helga

 Békéscsabán nőttem fel, ott jártam általános- és középiskolába. Szüleim orvosok, az ő hitvallásuk és munkaszeretetük példakép volt számomra, ez indított el az orvosi pályán.

Általános orvosi diplomámat 2016-ban szereztem a Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Karán.

Egyetem után másfél évig a Péterfy Sándor utcai Kórház I. számú Belgyógyászatán dolgoztam, majd 2018-tól a Honvéd Kórház Gasztroenterológiai osztályán helyezkedtem el és azóta is ott dolgozom. Leginkább az endoscopos vizsgálatok, a gyulladásos bélbetegségek, a reflux betegség, a fekélybetegségek, a vastagbélbetegségek és a lisztérzékenység tartozik a fő szakterületeim közé. Elkötelezett híve vagyok az egészséges táplálkozásnak és életmódnak. Tagja vagyok a Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának, a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak, az Európai Crohn Colitis Társaságnak. Rendszeresen tartok előadásokat különböző konferenciákon.

Azért választottam ezt a szakterületet, mert úgy éreztem, a belgyógyászat komplexitása nagyon izgalmas, a gasztroenterológia manuális kihívásai pedig nagyon érdekeltek. Úgy gondolom a belgyógyászok közül a gasztroenterológus az, aki leginkább „egyben nézi a beteget”, emiatt elengedhetetlen, hogy jó diagnoszta legyen.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a betegnek egyáltalán nincs szüksége arra, hogy tartson az orvosától, vagy remegve menjen a rendelőbe. Egy betegnek biztonságban kell éreznie magát az orvosa kezében.