Budai Gasztroenterológiai Centrum +36 20 410-1926
Pesti Gasztroenterológiai Centrum +36 20 536-4156

Dr. Patai Árpád

gasztroenterológus

dr. Patai Árpád

2009-ban végeztem a Semmelweis Egyetemen Általános Orvostudományi Karán cum laude minősítéssel, majd a Semmelweis Egyetem II. Sz. Belgyógyászati Klinikáján előbb PhD hallgatóként, majd rezidensként, később egyetemi tanársegédként dolgoztam.

Belgyógyászatból és gasztroenterológiából szakvizsgáztam kiválóan megfelelt eredménnyel.

2021 óta a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikáján dolgozok egyetemi adjunktusként, 2023-ban obezitológiából szereztem licenc vizsgát.

Főbb érdeklődési területeim közé tartozik az endoszkópia, az emésztőszervi daganatok szűrése, megelőzése, a gyulladásos bélbetegségek kivizsgálása és kezelése, valamint az elhízás kezelése, de természetesen szívesen foglalkozok bármely emésztőszervi tünet vagy betegség kivizsgálásával és gondozásával.

15 éve folytatok tudományos kutatómunkát a gasztroenterológia számos területén, összesen 60 magyar és angol közleménynek vagyok szerzője, társszerzője, PhD fokozatomat vastagbélrák témakörében szereztem.

Lehetőségem volt tudásomat több külföldi tanulmányúton is bővíteni:

többek között Magdeburgban, Brüsszelben, Rómában 1-3 hónapot; az amerikai Mayo Klinikán bő egy évet töltöttem el. Rendszeresen részt veszek és előadok magyar és nemzetközi konferenciákon, több magyar és nemzetközi szakmai társaság tagja vagyok. Munkahelyemen aktívan részt veszek a magyar, angol és német hallgatók oktatásában. Az angol mellett németül felsőfokon, olaszul és spanyolul kezdő szinten beszélek.

Szabadidőmben futok, kirándulok, olvasok.