Budai Gasztroenterológiai Centrum +36 20 410-1926
Pesti Gasztroenterológiai Centrum +36 20 536-4156

Gálné Drabb Evelin

Endoszkópos szakasszisztens

Gálné Drabb Evelin Dóra vagyok, endoszkópos szakasszisztens.

Pályaválasztásomat meghatározta, hogy több testvérem is az egészségügyben dolgozott, és mind a mai napig magas szinten művelik ezt a szakmát.

Egészségügyi szakközépiskola után felnőtt szakápolói képzést, majd a Pécsi Tudományegyetemen a Diplomás Ápolói szakot végeztem el.

2000-től a SE I. sz. Sebészeti Klinikáján (ma STÉG) dolgoztam ápolónőként a fekvőbeteg osztályon, majd 2010-től a Honvédkórház sebészeti osztályát erősítettem. 2017-ben tértem „haza” a klinikára, de már a járóbeteg részlegen folytattam munkámat a sebészeti ambulancián.

2018 áprilisától lehetőségem nyílt betekintést nyerni az endoszkópia világába, majd 2019-ben képesítést szereztem és endoszkópos szakasszisztensként dolgozom a mai napig. Ebben a szerteágazó, mindig új ismeretekkel bővülő, dinamikusan fejlődő tudományágban találtam meg hivatáson belül azt a munkát amelyben az emberekkel való foglalkozás mellett mindig új kihívásokkal, újabb ismeretekkel gazdagodhatok.

Számomra kiemelten fontos, hogy ne felejtsük el: a páciens számára mi vagyunk az adott helyzetben az egyetlenek, akikben megbízhat, akiktől segítséget vár. Ezért is fontos, hogy teljes odafigyeléssel, empátiával, kedves, megnyugtató szavakkal tudjunk felé fordulni, és egy olyan érzést hagyni benne, hogy szükség esetén újra bizalommal forduljon felénk.