Gasztrocentrum magazin
Proktológiai megoldások a neoV 1470 lézerrel – Dr. Ferreira Gábor
Megérkezett az új proktológia készülék, a neoV 1470 lézeres készülék a Budai és Pesti Gasztroenterológiai Centrumba. Dr. Ferreira Gábor elárulja, mit érdemes tudni a működéséről, milyen betegségek kezelésére szolgál, és azt is megtudjuk, hogy miben különbözik a...
Mindent a lézeres aranyér műtétről – Dr. Simon Balázs
Hogyan zajlik a Budai és Pesti Gasztroenterológiai Centrumban egy aranyér műtét az új neoV 1470 lézeres készülékével? Mire számíthat a páciens a műtét alatt és után? Milyen esetekben szükséges egy ilyen beavatkozás? Ezekre a kérdésekre válaszol a Budai és Pesti...
Karácsonyi ünnepség a Gasztroenterológiai Centrumban
Az idei évet is családias ünneppel zártuk: szerettünk volna megköszönni csapatunk, kollégáink odaadó munkáját. Karácsonyi vacsoránk elegáns környezetben, sok nevetéssel telt. Boldog karácsonyt kívánunk!
Még több kedvesség Pesten: megújult gyermekrendelőnk
Gyermekgasztroenterológiai rendelésünkön mindent megteszünk azért, hogy a legkisebbek fesztelen körülmények között, barátságos hangulatban tölthessenek időt nálunk. Most egy újabb apró gesztussal teszünk ezért: a Pesti Gasztroenterológiai Centrumban barátságos...
Ismerje meg pesti rendelőnket!
Sétáljon be velünk a Pesti Gasztroenterológiai Centrumba, amelyet Budapest XIII. kerületében, a Hotel Helia épületében alakítottunk ki. Családias hangulatban, magas szintű szakmai követelményeinkhez illő környezetben várjuk pácienseinket....
Mindent a vastagbélrákszűrésről – Dr. Zágoni Tamás
Hogyan zajlik a vastagbélszűrés? Mire számíthatunk a vizsgálatok során? Miért és kinek ajánlott ez a vizsgálat? Válaszol Dr. Zágoni Tamás gasztroenterológus kollégánk. https://www.youtube.com/watch?v=b5sTNAFjECw
Ezt érdemes tudni a proktológia vizsgálatról
Miért fontos a proktológiai szűrés? Milyen tünetek esetén forduljunk orvoshoz? Mi történik a vizsgálat során? Válaszol Dr. Simon Balázs proktológus kollégánk. https://www.youtube.com/watch?v=ZuBY_O9lPtU&t=48s
Bemutatjuk kollégáinkat: Dr. Horváth Dávid
Miért lettél orvos és milyen szakterületen dolgozol? A biológia és kémia iránti érdeklődésem általános iskolában indult, ezt követően elhivatott tanároktól tanultam középiskolában, ami mélyítette bennem a vágyat, hogy ilyen területen tanuljak tovább. A szakmai...
A COVID-19 betegség gasztroenterológiai szövődményei
Lehet- e bármilyen gasztroenterológiai szövődménye a covid betegségemnek? A SARS-CoV-2 vírus okozta fertőzés, a COVID-19 néven pandémiává váló koronavírus-betegség heveny szakaszában a betegek akár harmadának lehetnek gyomor-bélrendszeri tünetei. Ilyenek a hasmenés,...
Gyakori kérdések az altatásos vizsgálatról – Kővári-Papp Eszter aneszteziológus kollégánkat kérdeztük
Mit érdemes tudni az altatásos vizsgálatról? Az altatásos vizsgálatot mindig megelőzi a gasztroenterológus kollégával való konzultáció. Ennek során a kolléga felméri, hogy a páciensnek kell-e az altatóorvossal a vizsgálatot megelőzően beszélni (például a...
Bemutatjuk kollégáinkat: Dr. Hajdu Helga
Miért lettél orvos és milyen szakterületen dolgozol? Szüleim orvosok, az ő hitvallásuk és munkaszeretetük példakép volt számomra, ez indított el az orvosi pályán. Gasztroenterológus szakorvosként dolgozom a Honvéd Kórházban. Milyen kérdésekkel, panaszokkal...
Bemutatjuk kollégáinkat: Dr. Lippai Gizella
Miért lettél orvos és milyen szakterületen dolgozol?A természettudományok érdekeltek gyermekkorom óta. A gimnázium nyári szüneteiben segédápolónőként dolgoztam kórházban, amit nagyon szerettem. Megtapasztalva ennek a munkának a fizikai és lelki nehézségeit úgy...
Bemutatjuk kollégáinkat: Stefanovits Nóra
Miért lettél orvos és milyen szakterületen dolgozol? Felnőtt klinikai szakpszichológus-jelölt vagyok, szakvizsgámat 2022 őszén fogom letenni, pszichológus diplomámat 2016-ban szereztem. Mindig is motiváltak az önismereti és pszichológiai kérdések, valamint a test és...
Mindent a refluxról – segít Dr. Szőnyi Mihály gasztroenterolgóus
Hazánk egyik leggyakoribb betegsége a refluxbetegség - a gyerekektől a felnőttekig sajnos bárkit érinthet. Kiváltó okai lehetnek a rendszertelen, helytelen táplálkozás, a stresszes életmód és különböző anatómiai rendellenességek, mint például a rekeszizom-sérv....
Miben segít a proktológus? Válaszol Dr. Simon Balázs kollégánk
Talán nem tévedünk, amikor azt gondoljuk, hogy a proktológia az a szakterület, amely a beteg számára az egyik legkellemetlenebb lehet, amikor beszélnünk kell a problémáinkról. Azonban nagyon fontos, hogy bármilyen felmerülő panasz esetén forduljunk azonnal orvoshoz –...
Ezt tehetjük a májunk egészségéért – segít Dr. Tornai Tamás hepatológus kollégánk
Májunk a testünk egyik legfontosabb szerve, amely kiemelt szerepet játszik az anyagcsere-folyamatokban és méregtelenítésben. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy miként óvhatjuk, hogyan tehetünk májunk egészségéért: Alapvető fontosságú az egészséges és normális...
Szakmai nap a Budai és Pesti Gasztroenterológiai Centrumban
Első alkalommal tartotta meg Szakmai napját a Budai és Pesti Gasztroenterológiai Centrumok csapata: az előadások és szakmai beszélgetés témája a korszerű betegellátás, a csapatmunka és a közös gondolkodás ereje voltak. Dr. Szőnyi Mihály gasztroenterológus, a Centrumok...
Bemutatjuk kollégáinkat: Dr. Vidor Judit
Miért lettél orvos és milyen szakterületen dolgozol? Kiskoromban anyukám munkahelye - egy pesti kórház - nekem nem egy ijesztő helyet, hanem izgalmas illatokat és kedves embereket jelentett. Szerettem ott lenni. Aneszteziológia és intenzív terápiás szakorvos...
Kinek ajánlott a vastagbélrákszűrés és kik vannak a rizikócsoportban?
A szűrővizsgálatok célja a vastagbélrák rákmegelőző állapotának tekinthető polypok (amelyek a népesség 30-40%-ában megtalálhatók és gyakoriságuk a korral nő), és a már kialakult, de korai, még csak a nyálkahártyára terjedő rákok minél korábbi felismerése és korai...
Hogyan zajlik a vastagbélrákszűrés?
A kolonoszkópos vizsgálat a jó- és rosszindulatú daganatok szűrésének gold standardja. A vizsgálatot nem csak diagnosztikus, hanem terápiás céllal is végezzük, vagyis a felfedezett polypokat azonnal el is távolítjuk. Minden vizsgálatot orvosi konzultáció előz meg,...
Újévi köszöntő
2021 izgalmas év volt rendelőink életében: a járvány miatt nehezített körülmények között, de töretlen lelkesedéssel folytattuk munkánkat, új kollégákkal bővült csapatunk és még több szakterületen tudunk segítséget nyújtani. Buda mellett Pesten is elérhetővé váltak...
Bemutatjuk kollégáinkat: Dr. Theisz János
Miért lettél orvos?Családomban többen is az egészségügyben dolgoznak, akikre már gyerekként is felnéztem. Korán bepillantást nyerhettem ebbe a világba, gyakran besurrantam az orvosi rendelőbe, ahol csodálattal nézegettem a különféle orvosi eszközöket. Testvéremmel,...
Ezért érdemes az altatásos vizsgálatot választani
Dr. Kővári-Papp Eszter aneszteziológus kollégánk segít az érdeklődőknek: következzen 3+1 érv, amiért érdemes az altatásos vizsgálatokat választani. 1: A mélyalvásban nem érez semmi kellemetlenséget a páciens, a vizsgálat így gyors, hatékony és kisebb kellemetlenséggel...
4+1 érv az egészségügyi séta mellett
A tavalyi év egyik kedvelt kifejezése volt az egészségügyi séta - az ötletet pedig mi is támogatjuk, a vírushelyzettől függetlenül, minden korosztálynak és élethelyzetben. A napi mennyiség átlagosan 30-60 perc séta - ami megközelítőleg 10.000 lépés - de mit is...
Várandósság és aranyér: segít Dr. Simon Balázs proktológus
A várandósság és a szülés is sok édesanyának jelent az öröm mellett kihívásokat is, az egyik ilyen, gyakran tabuként kezelt téma a kismamák aranyér-problémái. Dr. Simon Balázst, a Pesti Gasztroenterológiai Centrum proktológus szakorvosát kérdeztük a témáról. Mennyire...
Ősszel is tegyen az egészségéért, segít a Gasztroenterológiai Centrum
Ősszel mindannyian keressük az új lehetőségeket, lendületet, ugyanakkor szervezetünk ilyenkor kissé lelassul, változik az őszi-téli hónapok korai sötétedésével, a lassabb napokkal és a komorabb időjárással. Fontos, hogy ilyenkor is figyeljünk az egészségünre, a...
Bemutatjuk kollégáinkat: Sziráki Zsófia
Kollégáinkat bemutató sorozatunk legújabb részében Sziráki Zsófia dietetikussal beszélgettünk. Miért lettél dietetikus?A családomban nagyon erős a biológiai érdeklődés, így senki nem lepődött meg azon, hogy „bevonzott” az egészségtudományi terület. Annyit...
Optimizmussal tele, tovább a megkezdett úton – Dr. Szőnyi Mihály gasztroenterológust kérdeztük
Hogyan telt a nyár? A nyár fantasztikusan telt: sikerült kikapcsolódnom, feltöltődnöm. A rendelőkkel kapcsolatos munka soha nem volt fárasztó számomra, mert nagy lelkesedéssel, örömmel végzem, de jó volt egy kicsit megállni és fellélegezni, a teendőket átgondolni és...
Pihenjen és gondoskodjon az egészségéről: itt a Helia és a pesti Gasztroenterológiai Centrum ajánlata
Pesti Gasztronómiai Centrumunk a Danubius Hotel Helia-ban nyitottuk meg, melynek egyik fő előnye, hogy pácienseink a beavatkozás előtt, illetve utána pihenhetnek meg. A Helia egy Duna-parti konferencia hotel spa, fitness és wellness szolgáltatásokkal a Margitszigettel...
Könyvajánló Török Éva dietetikus kollégánktól: Magyar superfood (Szabó Adrienn, BOOOK Kiadó)
Nagy öröm könyvet ajánlani pácienseink számára! Ritkán történik ilyen, mert kevés az olyan olvasnivaló a hazai piacon, mellyel szakmai szempontból teljesen azonosulni tudok. Azonban Szabó Adrienn Magyar superfood című könyve közérthetően ad át olyan információkat,...
Mit tegyünk, ha unjuk a vízivást? Segít a dietetikus!
Ahogy a kánikula, úgy a kérdés is időről időre felveti fejét, hogy mit érdemes inni nagy melegben? Az automatikus válasz így hangzik: vizet. A víz azonban sokak számára unalmas, és ha nem szeretnéd, hogy a vércukorszintedet állandóan fenntartsa a nap folyamán...
Így zajlik az első gasztroenterológia konzultáció rendelőnkben
Gyakori kérdés rendelőnkben, hogy hogyan zajlik az első gasztroenterológiai konzultációnk – mivel érdemes készülni, számíthatunk-e vizsgálatra, vagy csak beszélgetésre. A témáról Dr. Kőmíves Csilla gasztroenterológus kolléganőnk készített összefoglalót. Rendelőnkbe...
Bemutatjuk kollégáinkat: Dr. Tornai Tamás
Bemutatjuk a Gasztrocentrumok csapatát: interjúnkban Dr. Tornai Tamás hepatológus kollégánkat kérdeztük. Miért lettél orvos és milyen szakterületen dolgozol? A gimnáziumi évek elején gazdasági pályára készültem, tizenegyedik osztályban történelem, matematika...
Bemutatjuk kollégáinkat: Dr. Szabó András
Bemutatjuk a Gasztrocentrumok csapatát: ismerjék meg Dr. Szabó András gyermekgasztroenterológus kollégánkat. Miért lettél orvos és miért választottad a szakterületedet, a gyermekgasztroenterológiát? Családi indíttatásból lettem orvos és a...
Színező gyermekeknek
Bemutatjuk kollégáinkat: Dr. Székely Anetta
Bemutatjuk a Gasztrocentrumok csapatát: interjúnkban Dr. Székely Anetta gasztroenterológus kollégánkat kérdeztük. Miért lettél orvos és milyen szakterületen dolgozol?Furcsán hangozhat, de már hároméves koromban orvos szerettem volna lenni és ebben soha nem...
Késő tavaszi – kora nyári bevásárlólista
Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás első és legfontosabb pillére, hogy alapanyagokban, alapélelmiszerekben gondolkozzunk és ne félkész vagy kész ételekben. Ha a termék “összetételi listáján” egyetlen dolog szerepel, például "eper", biztosak lehetünk benne,...
Bemutatjuk kollégáinkat: Dr. Tóth Levente
Bemutatjuk a Gasztrocentrumok csapatát: ezúttal Dr. Tóth Levente gasztroenterológus kollégánkat kérdeztük rövid interjúnkban. Miért lettél orvos és milyen szakterületen dolgozol? Édesapám, orvos, neurológus-pszichiáter, éveken át volt osztályvezető egy budapesti...
A vastagbélrák nagy sikerrel gyógyítható, a kulcs a korai felismerés
Korai felismeréssel nagy sikerrel gyógyítható, mégsem teszünk meg mindent ellene: évente ötezer ember hal meg ma Magyarországon a vastagbelet és végbelet érintő kolorektális daganatokban. Dr. Szőnyi Mihály gasztroenterológus szakorvos, a Budai és Pesti...
Így gondolkodjunk a szűrővizsgálatokról – segít a pszichológus
A szűrővizsgálatokon való részvétel egészségmegőrzésünk fontos részét képezi. Az életmódunkkal és az egészségünkkel kapcsolatos döntéseinkkel tudunk tenni azért, hogy egészségesek maradjunk. Egészségi állapotunk visszahat életminőségünkre, hangulatunkra,...
Ebben segít a kerti munka: csökkenő stressz, erősebb immunrendszer
Nagy örömünkre, egyre közkedveltebb szabadidős elfoglaltsággá és mozgásformává vált a kertészkedés. Legyen szó saját konyhakertről, hatalmas telekről vagy egy kedves kis balkonról, a kertészkedés minden esetben rengeteg pozitívumot hozhat az életünkbe. Erősítjük vele...
Tippek a vastag- és végbéltumorok megelőzéséhez
Mostanra már tudjuk, hogy a daganatok kialakulása több ponton összefüggésben lehet az életmódunkkal kapcsolatos döntéseinkkel. Török Éva, a Budai és Pesti Gasztroenterológiai Centrumok dietetikus szakembere most abban segít, hogy milyen életmódbeli döntésekkel tudjuk...
Március a vastagbélrák elleni küzdelem hónapja: Dr. Szőnyi Mihály gasztroenterológust kérdeztük
Március a vastagbélrák elleni küzdelem hónapja - ebből az apropóból Dr. Szőnyi Mihály gasztroenterológust, a Budai és Pesti Gasztroenterológiai Centrum vezetőjét kérdeztük. Mihály, mit gondolsz, elég figyelmet kap a vastagbélrákszűrés? Manapság végre tudnak róla,...
Zöldség- és gyümölcslevek – igazi színek a konyhában
A smoothiek, azaz a változatos összetételű zöldség- és gyümölcsturmixok megítélése, mint az élelmiszereké általában, időszakosan változik. Hol az egekbe magasztalják vitamin-, ásványianyag- és antioxidánstartalma miatt, hol nagy mennyiségű, gyorsan felszívódó...
Bemutatjuk kollégáinkat: Dr. Kőmíves Csilla
Ismerjék meg a Gasztrocentrumok csapatát: ezúttal Dr. Kőmíves Csilla gasztroenterológus kollégánkat kérdeztük interjúnkban. Miért lettél orvos és milyen szakterületen dolgozol? A családunkban nem volt orvos és nem is az oviban dőlt el, ott még titkárnő szerettem volna...
Színezd újra – a konyhában!
A hideg téli időszakban optimizmusért Török Éva dietetikus kollégánkhoz fordultunk: az ő írása biztat most mindenkit a színes, egészséges ételek fogyasztására. A nappalok már egyre hosszabbak, de az általános szürkeségben olyan észrevétlenül halad ez a folyamat, hogy...
Bemutatjuk kollégáinkat: Dr. Simon Balázs
Bemutatjuk a Gasztrocentrumok csapatát: ezúttal Dr. Simon Balázs proktológus kollégánkat kérdeztük rövid interjúnkban. Miért lettél orvos és milyen szakterületen dolgozol? Mindig is kompetitív személyiség voltam, szerettem a biológiát és a természettudományokat, és...
Hat tipp: így érezd jól magad télen is
2020 nem kímélt minket: sokan fáradtan, gondterhelten, feszülten töltötték az év utolsó hónapjait. Ebben az időszakban talán még nehezebb helyzetben vagyunk, ha arról van szó, hogy hogyan legyünk energikusak. Most hat tippel, segítünk, hogyan tudod kihozni magadból a...
A téli kamra ritkán evett sztárjai + három különleges étel receptje – Írta: Török Éva
Ha a téli kamra legnépszerűbb színes favoritjait igyekeznék csokorba szedni, akkor a sütőtök, cékla, sárgarépa, birs verhetetlen, tuti befutók lennének. Viszont nem titkolt szándékom, mint a táplálkozástudománnyal foglalkozóknak általában, hogy igyekezzek szélesíteni...
Alkoholfogyasztás dietetikus szemmel – Írta: Török Éva
Közeledünk az ünnepekhez és ez a mostani kétségkívül más lesz mint a sok korábbi szenteste, karácsony és szilveszter. A lassan bőrünk alá bekúszó feszültség szintje is már-már a maximumhoz ér - ezekben a helyzetekben pedig a szakember is inkább csak ember. És mint a...
Új szakterülettel bővült rendelőink kínálata: proktológia
Bővült a Budai és Pesti Gasztroenterológiai Centrumok palettája: mostantól proktológus kolléga is segíti a csapat munkáját. Dr. Szőnyi Mihály gasztroenterológust, a centrumok szakmai vezetőjét kérdeztük az új szakterületről. Miért volt számodra fontos, hogy...
Hány lépés az elég? Írta: Török Éva dietetikus
A fizikai aktivitás fokozatosan központi tényezővé vált a nem fertőző, úgy nevezett civilizációs betegségek megelőzésében. Gasztroenterológiai centrumként kiemelten fontos tény számunkra, hogy a székrekedés és a gyakran ennek következtében megjelenő diverticulosis, a...
Kovász – szerelem, avagy minőségi kenyeret minden asztalra!
Emberek milliárdjai fogyasztják világszerte más - más formában, ám mindennapi szinten, mégis hol “jó”, hol “tiltólistás” skatulyába elkönyvelt táplálék az alapélelmiszernek számító kenyér. Egy átlag felnőtt napi kalória bevitelének körülbelül tíz százalékát fedezi...
Bemutatjuk az A1 csapatát: Dr. Orentsák Áron
Miért lettél orvos és mit tartasz a küldetésednek? Tizennégy éves koromban döntöttem el, hogy orvos leszek, valahogy erre éreztem magam predesztináltnak. A nagypapám is orvos volt, lehet, hogy ez is szerepet játszott a döntésemben. Orvosként a küldetésem az, hogy a...
Hogyan tovább a karantén után? Mentsük át a tanulságokat!
A koronavírus okozta járványügyi helyzet múlóban, azonban a karantén ideje számos, hétköznapjainkba is átmentendő pozitív változást hozott a nehézségeken túl. A megterhelő helyzetben ugyanis rendelkezésre álltak belső erőforrásaink: kénytelenek voltunk saját...
Újranyitott a Budai Gasztroenterológiai Centrum – Dr. Szőnyi Mihályt kérdeztük
Néhány nappal ezelőtt újranyitott a Budai Gasztroenterológiai Centrum - ebből az alkalomból a rendelő vezetőjét, Dr. Szőnyi Mihályt kérdeztük az elmúlt időszakról és a változásokról. Mihály, hogyan telt az elmúlt néhány hét a Gasztroenterológiai Centrumban? Az...
A bezártság lelki hatásai idősekre – jellemző érzések vagy gondolatok a koronavírus okozta helyzetben
A koronavírus-járvány tekintetében a 65 év felettiek a veszélyeztetettek közé tartoznak, ezért számukra az otthonmaradás nyomatékosan javasolt. Időseinket védenünk kell, de ugyanakkor tudatosítanunk kell azt is, hogy ez az állapot számukra nagy megterhelést jelenthet....
Plusz figyelmet kérünk most az alapbetegséggel élőktől – Dr. Szőnyi Mihály tanácsokkal segíti a veszélyeztetett csoportba tartozókat
„Sokat tehetünk azért, hogy a lehető legjobb állapotban legyünk most, az alapbetegséggel élőktől pedig extra figyelmet igényel a helyzet” – mondja Dr. Szőnyi Mihály gasztroenterológus, a Budai Gasztroenterológiai Centrum vezetője, a Szent Imre kórház adjunktusa. „A...
Így vásárolj otthonra: dietetikusunk tanácsai az egészséges kamrához
Egy egészen más típusú bevásárlólistával készült tavaszra szakértőnk, Török Éva dietetikus, de az élet új helyzetet teremtett, ezért most piaci nézelődés helyett lássuk, hogy mit érdemes végiggondolni az élelmiszerraktár feltöltése kapcsán, ha karanténba...
Március a vastagbélrák-szűrés hónapja: Dr. Szőnyi Mihályt kérdeztük
Március a vastagbélrák elleni küzdelem hónapja - ebből az apropóból Dr. Szőnyi Mihály gasztroenterológust, a Budai Gasztroenterológiai Centrum vezetőjét kérdeztük. Mihály, mit gondolsz - elég figyelmet kap a vastagbélrák-szűrés? Manapság, végre tudnak róla, hallottak...
Egyedülálló érték: sebész segíti a Gasztroenterológiai Centrum munkáját
Komplex szemlélet, teljes körű gondosság, húsz évnyi szakértelem - három olyan szempont, amiért Dr. Szőnyi Mihály, a Gasztroenterológiai centrum vezetője fontosnak tartotta, hogy csapatában biztosítsa sebész kollégánk. Dr. Szijártó Attila jelenlétét. Attilával a...
Néhány fontos kérdés a testösszetétel méréséről
Hogyan történik a vizsgálat? A vizsgálatot reggel, éhgyomorra, lehetőleg vizeletürítést követően, fehérneműben végezzük. Azért szükséges ez az alaposság a mérés kapcsán, hogy az eredmények egymáshoz hasonlíthatók, ezáltal a változások nyomon követhetőek legyenek. Az...
Bemutatjuk az A1 csapatát: Dr. Darvas Emília
Miért lettél orvos és mit tartasz a küldetésednek? Nem volt orvos a családunkban, azonban egy közeli hozzátartozó betegsége kapcsán, az orvosok és egészségügyi személyzet áldozatos munkáját látva döntöttem el hirtelen, hogy én is ezzel szeretnék foglalkozni....
Bemutatjuk az A1 csapatát: Dr. Fülöp Zsolt
Zsolt, miért választottad az orvosi hivatást? Még általános iskolás voltam, hatodikos, amikor a könyvespolcunkon felfedeztem Fritz Kahn: Az emberi test csodái című könyvet és azt rohanvást elolvastam egy röpke hét alatt. Innen kezdve nem menekülhettem: a könyv olyan...
Bemutatjuk az A1 csapatát: Marosvölgyi Katalin
Katalin, miért választottad azt, hogy az egészségügy területén dolgozz? Az egészségügyi pályát édesanyám hatására választottam, és visszagondolva az elmúlt 23 évre köszönettel tartozom neki, mert csodás embereket ismerhettem meg, rengeteg tapasztalatot szereztem jót...
Három plusz egy tipp, amit idén az egészségedért tehetsz – Török Éva dieteteikus ajánlásával
1. Figyelj a tányérodra! Dietetikai edukáció során az egyik legmeglepőbb párbeszéd a zöldség - gyümölcs fogyasztás vélt és valós ideális arányai körül zajlik. Általában magabiztosan állítják pácienseink, hogy kellő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz...
Három dolog, amire az ünnepi étkezéskor figyelj – a dietetikus tippjei
Tapasztaljuk, hogy az ünnepi időszak sokaknak megterhelő lehet: a karácsonytól újév első napjáig tartó időszakban sokszor, sokat és máshogy étkezünk, mint a hétköznapokban. Török Éva dietetikus kollégánkat kérdeztük, hogy mire érdemes figyelni karácsonykor és...
Bemutatjuk az A1 csapatát: Kondor Nikolett
Sorozatunkban rövid interjúk keretében szeretnénk bemutatni kollégáinkat. Hiszünk benne, hogy minden, a Budai Gasztroenterológiai Központban dolgozó munkatársunk egyedi értéket tesz hozzá a munkánkhoz és emberi értékekkel gazdagítja nemcsak csapatunkat, de a betegeink...
Bemutatjuk rendelőnket: ilyen a Budai Gasztroenterológiai Centrum
Büszkék vagyunk rá, hogy rendelőnk, a Budai Gasztroenterológiai Központ, amely Budapest 11. kerületében várja betegeit, ma egy korszerű, családias, mégis magas színvonalú egészségügyi központ. Fontosnak tartjuk megmutatni új betegeinknek és a vizsgálatra érkezőnek,...
Bemutatjuk az A1 csapatát: Dr. Varga Patrícia
Új sorozatunkban rövid interjúk keretében szeretnénk bemutatni kollégáinkat. Hiszünk benne, hogy minden, a Budai Gasztroenterológiai Központban dolgozó munkatársunk egyedi értéket tesz hozzá a munkánkhoz és emberi értékekkel gazdagítja nemcsak csapatunkat, de a...
Két helyzet, amikor a pszichológusra szükség van
A Budai Gasztroenterológiai Központban fontosnak tartjuk, hogy pácienseink teljes körű, komplex segítséget kapjanak. Ezért döntöttünk úgy, hogy - hazánkban még kevéssé elterjedt módon - pszichológus támogató segítségét is ajánljuk betegeinknek, amikor az emésztőszervi...
Kovász – szerelem, avagy minőségi kenyeret minden asztalra!
Emberek milliárdjai fogyasztják világszerte más - más formában, ám mindennapi szinten, mégis hol “jó”, hol “tiltólistás” skatulyába elkönyvelt táplálék az alapélelmiszernek számító kenyér. Egy átlag felnőtt napi kalória bevitelének körülbelül tíz százalékát fedezi...