Budai Gasztroenterológiai Centrum +36 20 410-1926
Pesti Gasztroenterológiai Centrum +36 20 536-4156

Darabos Diána

pszichológus

dr. Hajdú Helga

A Szegedi Tudományegyetemen szereztem meg pszichológus diplomámat, klinikai és egészségpszichológia szakirányon. Tanulmányaim során csatlakoztam egy fantasztikus kutatócsoporthoz, ahol szakorvosokkal, pszichiáterrel, klinikai szakpszichológussal és pszichológussal dolgozhattam együtt az érzelmi veszteségek és a kardiológiai jellegű testi tünetek lehetséges összefüggéseinek kutatása terén.

Ez az élmény meghatározó volt számomra mind a terület, mind a szakmai tudás szempontjából. Azóta is a holisztikus gondolkodás és a széleskörű érdeklődés jellemez a szakmámban és a magánéletben egyaránt. Lenyűgöz az elme, a lélek és a test működése, illetve ezen működésmódok közötti kapcsolódások feltérképezése.

Hiszem, hogy a folyamatos tanulás, fejlődés és tapasztalás elengedhetetlen a szakmaiság szempontjából. Ezért mindig keresem a képzési és tanulási lehetőségeket, illetve önkéntes munkával is szélesítem látókörömet, hogy még több módon tudjak kapcsolódni másokkal a segítői minőségemben. Megindító és életre szóló élményekkel gazdagodhattam önkéntesként is több területen.

Munkám során értő figyelemmel, megértéssel és elfogadással kísérem útjukon a hozzám fordulókat, egy biztonságos teret teremtve, ahol van lehetőség együtt dolgozva feltárni és jobban megérteni a lélek és az érzelmi világ működését, felfedezni a megküzdési stratégiákat, illetve az egyénben rejlő erőforrásokat is.