Budai Gasztroenterológiai Centrum +36 20 410-1926
Pesti Gasztroenterológiai Centrum +36 20 536-4156

Dr. Lásztity Natália

gyermek-gasztroenterológus

Rendelési idő:
Hétfő: 16:00 – 20:00 (Pest)
Péntek: 16:00 – 20:00 (Buda)

Időpontfoglalás:
Budai Gasztroenterológiai Centrum

Pesti Gasztroenterológiai Centrum

Dr Lásztity Natália csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermekgasztroenterológus szakorvos vagyok, munkámat 1992. szeptembere óta végzem, kisebb megszakításokkal. Kétgyermekes családanyaként is sok tapasztalatot nyertem a gyermekek testi és leki egészségének megőrzésében.

Egyetemi tanulmányaim befejezését követően 5 évig dolgoztam a Semmelweis Egyetem I.sz. Gyermekklinikáján gyakornokként, majd szakorvosként is. Koraszülött intenzív részlegen és az újszülöttgyógyászatban töltöttem több időt kezdetben, résztvettem diabeteológiai szakrendelésen és az elhízott gyermekekkel is foglakoztam. Három éven át az egyetem PhD hallgatójaként végeztem kutatásokat az akut hasnyálmirigy-gyulladás során lezajló gyulladásos folyamatok, oxidatív stressz és kezelésben alkalmazott speciális táplálási forma (szondatáplálás) témakörében. A PhD fokozat megszerzését követően kezdtem el dolgozni a Heim Pál Gyermekkórház Belgyógyászati Osztályán, majd későbbiekben a gasztroenterológiai részlegen, ahol jelenleg főorvosként végzem mindennapos munkámat. Az endoszkópos részleg helyettes vezetője vagyok, aktívan endoszkopizálok már közel 10 éve. Részlegünkön végezzük Magyarországon a gyermekkori vékonybél videokapszulás vizsgálatokat is, a munkának aktív részese, szervezője vagyok, ebből a témakörből vannak publikációim, egyik érdeklődési területemet képezi. A gyermek gasztroenterológiai témakörében gyulladásos bélbetegségben szenvedő gyermekek gyógyításával, biológiai kezeléssel is foglalkozom.

Másik fő érdeklődési területem a gyermekkori pancreas betegségek. A Magyar Gyermekgasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagjaként és a pancreas szekció vezetőjeként aktívan veszek részt a gyermekkori hasnyálmirigy megbetegedések optimális ellátásának megvalósításában a klinikai adatok gyűjtésével, vizsgálatok szervezésével. Harmadik érdeklődési területem a táplálkozástudomány: az egészséges vagy optimális táplálkozás biztosítása csecsemőkorban, különböző kórállapotokban és a táplálkozási zavarok felismerése, kezelése. Ételallergiás csecsemőkkel és gyermekekkel is foglakozom.

Sok szeretettel várok minden aggodó, vagy beteg gyermeket ellátó szülőt és persze gyermekeiket.