Budai Gasztroenterológiai Centrum +36 20 410-1926
Pesti Gasztroenterológiai Centrum +36 20 536-4156

Dr. Szőnyi Mihály

gasztroenterológus

Rendelési idők:
Hétfő: 16:00 – 20:00 (Buda)
Kedd: 16:00 – 20:00 (Buda)
Csütörtök: 16:00 – 20:00 (Pest)

Időpontfoglalás:
Budai Gasztroenterológiai Centrum

Pesti Gasztroenterológiai Centrum

1978-ban születtem Budapesten. Ferencvárosban láttam meg a napvilágot. Ekkor szüleim már Vácott éltek és dolgoztak, de a hagyományokhoz híven Testvéreimnek és nekem is a Schöpf-Mérei Kórházban adott életet Édesanyám.

Vácon nevelkedtem, ott jártam általános iskolába, zenei tanulmányokat is folytattam, aktívan sportoltam, sportolok. Az Eötvös József Gimnáziumba jártam, ahol a családi hagyományoknak megfelelően érettségiztem.

Orvosi tanulmányaimat a Semmelweis Egyetemen végeztem, 2003-ban Általános Orvosi Diplomát kaptam. Az egyetem után a Budapesti Szent Imre Kórház Gasztroenterológiai osztályán helyezkedtem el, azóta is itt dolgozom. 

2008-ban belgyógyász, majd 2010-ben gasztroenterológiai szakvizsgát tettem-“kíválóan megfelelt” minősítéssel. 

2012-ben adjunktusi kinevezést kaptam. 

Két nyelvvizsgám van: angol és német nyelvből szereztem nyelvvizsgát. 

Nemzetközi szervezetek (Endoclub Nord, Osztrák Gasztroenterológiai Társaság, ECCO, ESGE) tagja-,  a  Magyar Gasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagja vagyok,

 a Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának elnöki tisztségét töltöm be. 

Számos hazai-, és nemzetközi kongresszuson vettem részt, száznál több előadást tartottam. Publikációim is születtek, több cikk írása folyamatban van. 

Fő érdeklődési területem a gyulladásos bélbetegségek (Crohn betegség és a Colitis ulcerosa), a hasnyálmirigy és az epeúti betegségek. A nyelőcső-, gyomor-, máj, vékonybél betegségek ,a táplálás terápia iránt is nagy érdelődést mutatok. 

Az úgynevezett funkcionális bélbetegségek (IBS) is vonzanak, terápiájuk nagy kihívást jelent. 

Az endoszkópia világa, a diagnosztikus és terápiás lehetőségek, újdonságok nem múló álmot jelentenek számomra. 

Az egyetem alatt Amerikában összesen 4 hónapot tanultam, később Ausztriában voltam ösztöndíjas, majd két évet itt belgyógyász-gasztroenterológusként, részlegvezető főorvosként dolgoztam is. 

Gyermekkorom óta orvoslással, gyógyítással szerettem volna foglalkozni. Mindig is foglalkoztatott az emberi test-, annak megismerése. Később a kórállapotok, betegségek kialakulása, és a gyógyítási lehetőségek. 

Szüleim orvosok. Tőlük csak jót látok, hallok. Így igyekszem jelenlegi-, valamint jövendőbeli pácienseimnek segíteni.

Őszinte, segíteni akaró-, de ambíciózus-, a szakmaiságot és emberséget egyszerre képviselni kívánó orvos szeretnék lenni. Ezt láttam, így nőttem fel. Ebből soha-, semmilyen formában nem fogok lejjebb adni, úgy érzem, gyógyítani máshogy nem érdemes. Ebben hinni, e szerint élni viszont felemelő. 

Belgyógyász, gasztroenterológusként a fenti elvek, elképzelések szerint a lehető legjobban szeretném a betegeket szolgálni. Rendelőnkben az eszköz-, és tárgyi feltételek ehhez adottak. Világszívnvonalú eszközpark, szakképzett asszisztencia áll rendelkezésünkre.

A honlapomon (www.gyomorvos.hu) megtalálható önéletrajzomban a tanulmányaimról, érdeklődési területeimről hosszabban olvashatnak. Phd munkámat gyulladásos bélbetegség témakörben szeretném megírni. 

Feleségem, két gyönyörű gyermekem, három testvérem, unokahúgaim és unokaöcséim, kiterjedt nagy családom és természetesen  szüleim  terveimhez, életemhez nagy segítséget-, sok energiát nyújtanak. 

Mindig is lételemem volt a sport, a zene és a természet. A hazaszeretet, a gyökereink ismerete és az emberi kapcsolatok ápolása fontos számomra. 

A mindennapokhoz erőt a családom, barátaim és betegeim adnak.