Budai Gasztroenterológiai Centrum +36 20 410-1926
Pesti Gasztroenterológiai Centrum +36 20 536-4156

Dr. Weiszenberger Orsolya

gasztroenterológus

dr. Hajdú Helga

Weiszenberger Orsolya vagyok, Budapesten születtem. Középiskolai tanulmányaimat a Szent László Gimnáziumban végeztem, majd a természettudományok iránti érdeklődésem miatt egyenes út vezetett a Semmelweis Egyetemre, ahol 2016-ban szereztem általános orvosi diplomát. Az egyetemet követően a Honvéd Kórház Gasztroenterológiai osztályán helyezkedtem el és a mai napig ott dolgozom. 2021-ben szakvizsgáztam gasztroenterológiából, kiválóan megfelelt minősítéssel.

Tagja vagyok a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak, a Magyar Mesterséges Táplálási Társaságnak, ezen belül az Otthoni Parenterális Táplálás szekciónak, valamint a Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának, rendszeres résztvevője és előadója vagyok tudományos kongresszusoknak.

A gasztroenterológiában leginkább a kettőssége fogott meg: a belgyógyászatra jellemző összetett elméleti gondolkodásmódot tökéletesen kiegészítik az endoszkópia nyújtotta diagnosztikus és terápiás lehetőségek. Szakterületemen belül fő érdeklődési területem a táplálásterápia, a gyulladásos bélbetegséggel élő páciensek gondozása, a vastagbél daganatos betegségeinek és daganatmegelőző állapotainak diagnosztizálása, kezelése.