Budai Gasztroenterológiai Centrum +36 20 410-1926
Pesti Gasztroenterológiai Centrum +36 20 536-4156
 Katalin, miért választottad azt, hogy az egészségügy területén dolgozz?
Az egészségügyi pályát édesanyám hatására választottam, és visszagondolva az elmúlt 23 évre köszönettel tartozom neki, mert csodás embereket ismerhettem meg, rengeteg tapasztalatot szereztem jót is rosszat is, de mind megérte, mert ezáltal lehet fejlődni.
Milyen tapasztalatokat szereztél korábban?
Az OKJ-s felnőttápolói képzés befejeztével 2000-ben a Péterfy Sándor utcai Kórház Sebészeti Osztályán kezdtem dolgozni az itt eltöltött kb. 12 év nagyon sok élményt adott a szakma szépségével kapcsolatba, de sajnos vannak szomorú emlékek is, ezeket meg kell tanulni feldolgozni, ami néha nem könnyű. Itt  életre szóló barátságok születtek, amire nagyon büszke vagyok.
Sok tapasztalatot szereztem és egy dolgot nagyon megtanultam, hogy a gyógyulásba vetett hitet meg kell tartani, mert ha valaki hisz a gyógyulásában ott akár csodák is történhetnek.
2011- nyarától a Kútvölgyi  I. sz.Sebészeti Klinikáján kezdtem dolgozni.Itt  nagyon sok tehetséges  sebészt ismerhettem meg illetve szakmailag is sokat fejlődtem.
 
Milyen értékek miatt csatlakoztál a Budai Gasztroenterológiai Központ csapatához?
A Budai Gasztroenterológiai Központ csapatához egy kedves kolléganő invitált. Dr. Szőnyi Mihály a Központ vezetője nagyon szimpatikus volt azzal az elgondolással, hogy ő mit szeretne létrehozni ebben a rohanó világban, mely egy családias, betegközpontú rendelő elképzelése volt, ahová jó bemenni dolgozni illetve páciensként is jó ide jönni.
 
Mi a szakterületed?
2014-ben szereztem meg az endoszkópos szakasszisztensi képesítést és ezután nem sokkal, fájó szívvel elhagytam a sebészeti pályát és elkezdtem dolgozni a Kútvölgyi Rendelőintézet gasztroenterológiáján, melyet nagy izgalommal vártam. Mindenki nagyon kedves és segítőkész volt nagyon jó szakemberektől sajátíthattam el szakmát. De ez inkább hivatás, mint szakma.
Ez egy olyan szakterület ahol mindig lehet fejlődni.
 
Milyen a kapcsolatod a betegekkel?
A kapcsolatom a betegekkel, páciensekkel már az első találkozáskor bensőséges, mert lássuk be ez egy igen érzékeny szakterület. Itt adott esetben igen érzékeny kérdésekre kell válaszolnia a betegeknek, melyet megfelelő módon kell kezelnünk. Mindig próbálom őket megnyugtatni pár kedves szóval, egy mosollyal, ez szerintem nagyon fontos.
 
Mit gondolsz, miért érdemes betegként a Budai Gasztroenterológiai Központot választani?
Mindig a páciens áll a középpontban, hogy minél hamarabb, minél színvonalasabb ellátást kapjon rövid időn belül. Itt a csapat minden tagja azon dolgozik, hogy az ide betérő páciensek pozitív élményekkel távozzanak és szívesen térjenek vissza.
 
Mivel töltöd a szabadidődet?
Szabadidőmben a családommal vagyok. Kisfiammal tanulok, illetve a sportversenyein, amikor időm engedi, szeretek én is ott lenni és szurkolni neki és a csapatársainak. Ami teljesen kikapcsol az a futás, illetve a főzés és az olvasás. Szeretek jókat főzni, illetve jókat enni. 
 
Van e valami amiben 2020-ban fejlődni szeretnél? 
A szakterületemen minél több új dolgot megismerni. Szeretnék többet sportolni és nagyon szeretnék nyelvet tanulni.