Budai Gasztroenterológiai Centrum +36 20 410-1926
Pesti Gasztroenterológiai Centrum +36 20 536-4156

Ismerjék meg a Gasztrocentrumok csapatát: ezúttal Dr. Kőmíves Csilla gasztroenterológus kollégánkat kérdeztük interjúnkban.

Miért lettél orvos és milyen szakterületen dolgozol?

A családunkban nem volt orvos és nem is az oviban dőlt el, ott még titkárnő szerettem volna lenni mindig csinos ruhában, írógéppel. Mikor tizenévesen választani kellett, én munka helyett olyan hivatást szerettem volna, aminek úgy igazán van értelme. Belgyógyászatból és gasztroenterológiából tettem szakvizsgát. Utóbbiban az fogott meg már az egyetem alatt, hogy az agyunk használata mellett a manualitás, eszközös vizsgálatok is szerephez jutnak, megunhatatlanná téve ezt a szakmát.

Milyen szakmai tapasztalatot szereztél? 

Egyetem után kezdettől gasztroenterológia profilú osztályon, főként a Szent Imre és a Szent János Kórházakban dolgoztam és tanultam. Nyolc év után, hogy a család mellett elkerüljem az éjszakai munkavégzést, a járóbeteg szakrendelést választottam a Budaörsi Egészségügyi Központban.

Milyen értékek miatt csatlakoztál a Pesti Gasztroenterológiai Centrum csapatához? 

A magánrendelést a Gasztroenterológia Centrum budai rendelőjében kezdtem – itt kollégáimból egy nagyon elhivatott, szakmailag és emberileg is jó csapat gyűlt össze. A színvonalas munkavégzéshez minden technikai feltétel adott, sőt, folyamatos a fejlesztés.

Az endoscopos vizsgálatokhoz elengedhetetlen társaink, az asszisztensnők egytől-egyik profik, kedvesek, öröm velük együtt dolgozni. Így amikor a budai után Pesten is megnyílt a rendelő, nem volt kérdés, hogy szeretnék-e csatlakozni.

Mit tartasz fontosnak az orvos-beteg kapcsolatban? 

Az őszinte, barátságos kommunikációt, amelynek része, hogy a páciens minden kérdését nyugodtan feltehesse

Miért fontos számodra az egészség komplex megközelítése? 

A bélrendszerünk nem csak úgy magában üzemel, hanem a többi szervünkkel, idegrendszerünkkel, hormonháztartásunkkal érzékeny egymásra hatásában áll – és akkor a pszichénkről még nem is beszéltünk. Mindennek együtt kell passzolnia, hogy egészségről beszélhessünk. Gyógyítani is csak úgy tudunk hatékonyan, ha igyekszünk a teljes egészet nézni. 

Mit gondolsz, miért érdemes a Gasztroenterológiai Centrumot választani? 

Én azt gondolom, hogy nálunk megnyugtató környezetben, odafigyelve, nem futószalag-szerűen megy az ellátás. Az endoscopos vizsgálatokat a betegekkel egyeztetve, a számukra legmegfelelőbb módot kiválasztva (éberen, bódításban vagy altatásban), összeszokott csapatmunkában tudjuk végezni. Egy helyen minden szükséges diagnosztikai eszköz és vizsgálat elérhető, a tükrözéseken túl a labor, ultrahang, kilégzési tesztek, stb. Házon belül elismert dietetikus, proktológus, sebész és pszichológus kollégáinkhoz tudjuk irányítani a betegeket, együttműködve dolgozva a gyógyulásukért.