Budai Gasztroenterológiai Centrum +36 20 410-1926
Pesti Gasztroenterológiai Centrum +36 20 536-4156

Bemutatjuk a Gasztrocentrumok csapatát: interjúnkban Dr. Székely Anetta gasztroenterológus kollégánkat kérdeztük.

Miért lettél orvos és milyen szakterületen dolgozol?
Furcsán hangozhat, de már hároméves koromban orvos szerettem volna lenni és ebben soha nem bizonytalanodtam el. Persze ebben a családi háttér is szerepet játszott, családunkban az egészségügyi pálya több generációra nyúlik vissza. Az orvosi hivatáson belül belgyógyászként és gasztroenterológus szakorvosként dolgozom.

Mi a fő szakmai érdeklődési területed és hol tartanak most ezek a részterületek? 
A gasztroenterológián belül a gyulladásos bélbetegségek, a GERD (reflux)-betegség, az ételallergia, -intolerancia, valamint a vastag- és végbéldaganatok diagnosztikája, kezelése a fő érdeklődési területeim. A sok éves gyakorlati tapasztalatom mellett folyamatosan követem a legújabb kutatásokat, így betegeimnek is a legkorszerűbb és a mai tudásunk szerint legjobb terápiás lehetőségeket igyekszem alkalmazni. A betegség diagnosztizálása és a szakterületet érintő kezelése mellett kiemelten fontosnak tartom a betegek hosszú távú gondozását, követését és szükség esetén más szakterületek (pl. dietetika, sebészet) bevonásával a minél komplexebb gyógyítását.

Milyen értékek miatt csatlakoztál a Gasztroenterológiai Centrum csapatához? 
Eddigi tapasztalataim alapján – az állami- és a magánszektort is beleértve – nehezen találni igazán magas színvonalon működő és emellett  beteg centrikus intézményt.  Hálás vagyok, hogy ennek a fantasztikus csapatnak a tagja lehetek.

Mi ebből a legfontosabb?
A kellemes, nyugodt, elegáns környezet, a korrekt, színvonalas szakmai ellátás, a széleskörű vizsgálati, konzíliumi háttér ma már alapvető elvárás a magánegészségügyben. De ami ezeknél fontosabb és a saját értékrendemet is meghatározza, az a humánum, az empátia és tisztelet, a kölcsönös bizalom és figyelem. Ezeket mind, egy helyen megtaláltam itt.

Mit tartasz fontosnak az orvos-beteg kapcsolatban?
Az orvosi tudásom legjavát kell kapja minden betegem, ez a szakmai alap. Minden más, ami ezen felül van, az empátia, a kölcsönös szimpátia, a támogatás tölti meg a kapcsolatot bizalommal és ettől érezheti a beteg azt, hogy bármikor számíthat a segítségünkre. 

Mit gondolsz, miért érdemes a betegeknek a Gasztroenterológiai Centrumot választani? 
A betegek nemcsak korrekt és magas színvonalú orvosi ellátást kapnak kellemes, elegáns, harmonikus környezetben, hanem odafigyelést, törődést, kedvességet is. Ezzel a gyógyulás is könnyebb es gyorsabb.

Mivel töltöd a szabadidődet? 
Óvodás kisfiunkkal szeretünk kirándulni, játszani, megmutatni neki a világot és közös élményeket átélni. A kutyasétáltatás, az olvasás, a színház, a koncertek jelentik a viszonylag gyakoribb kikapcsolódást, de az igazi feltöltődést az utazásban találom meg. 

Régebben szerettem sütni-főzni, de mivel erre egyre kevesebb időm van, ezeket ma már a gasztronómiai kirándulások pótolják.