Budai Gasztroenterológiai Centrum +36 20 410-1926
Pesti Gasztroenterológiai Centrum +36 20 536-4156

Miért lettél orvos?
Családomban többen is az egészségügyben dolgoznak, akikre már gyerekként is felnéztem. Korán bepillantást nyerhettem ebbe a világba, gyakran besurrantam az orvosi rendelőbe, ahol csodálattal nézegettem a különféle orvosi eszközöket. Testvéremmel, unokatestvéreimmel leggyakrabban „orvososat” játszottunk. Az iskolában is a természettudományok álltak közelebb hozzám, így a gimnáziumból már egyenes út vezetett az orvosi egyetemre.

Miért választottad a gasztroenterológia szakterületet?
A gasztroenterológia a belgyógyászat egyik szakterülete, így a legszélesebb rálátás szükséges az emberi test működésére. A belgyógyász munkája kicsit hasonlít egy nyomozóéhoz, részletesen ki kell kérdeznünk a betegeket, számos rávezető kérdést kell feltennünk, bizalmi viszonyt kell kialakítanunk. A részletes és pontos anamnézis felvétele, a megfelelő kommunikáció egy belgyógyász számára már csaknem teljesen lehetővé teszi a diagnózis felállítását. Ugyanakkor gasztroenterológusként az endoszkópos vizsgálatok során a manualitásnak is igen nagy szerepe van. E kettő ötvözete tette számomra annyira vonzóvá a gasztroenterológia területét.

Mivel fordulnak hozzád leggyakrabban a páciensek?
Az epeúti betegségek diagnosztikája és terápiája dobogtatja meg leginkább a szívemet. De szívesen végzek felső- és alsó tápcsatornai endoszkópos vizsgálatokat, nagyon fontosnak tartom a vastagbélrák-szűrést. A funkcionális megbetegedésben, irritibális bél szindromákban szenvedő betegek megfelelő vezetésével is legalább olyan mértékű életminőségbeli változást lehet elérni, mintha komoly szervi eltérést okozó betegségből gyógyítanánk meg őket.


Milyen értékek miatt csatlakoztál a Gasztroenterológiai Centrum csapatához?

Kollégáim közül sokakkal a közfinanszírozott ellátásban is már évek óta együtt dolgozom, baráti kapcsolatok alakultak ki. A Pesti- és Budai Gasztroenterológia Centrum rendelőiben így elegáns, mégis barátságos környezetben, a legkorszerűbb gépekkel, összeszokott kollégákkal
magasszintű ellátást tudunk nyújtani. Betegeink felé is igyekszünk sugározni ezt a családias környezetet.

Mit tartasz fontosnak az orvos-beteg kapcsolatban?
Ahogy már említettem, belgyógyászként a pontos diagnózis felállításához nagyon nagy szerepe van a részletes anamnézis felvételnek. Fontos, hogy megnyerjük a betegek bizalmát, minden kérdésüket feltehessék orvosuk számára. Tanulmányok is kimutatták, hogy az emésztőszervrendszeri panaszokkal orvoshoz forduló betegek esetében 60%-ban semmilyen szervi eltérést nem tudunk kimutatni, de ugyanolyan fontos, hogy az ő panaszaikat is komolyan vegyünk, próbáljuk orvosolni azokat.

Mit gondolsz, miért érdemes a betegeknek a Gasztroenterológiai
Centrumot választani?


Habár rendelőnk dinamikusan fejlődik, már Buda mellett Pesten is elérhetőek vagyunk, továbbra is családias környezetben és hangulatban, nagy gondoskodással fogadjuk betegeinket. A személyes konzultációk után is elérhetőek vagyunk, emailben, telefonon is kérdezhetnek minket betegeink, gondoskodásunkat a rendelő falain kívül is érezhetik. Nagyobb odafigyelés jut így betegeinkre, mint egy nagy magánorvosi hálózat rendelőjében.

Mivel töltöd a szabadidődet?
Hetente többször sportolok, szeretek utazgatni, finom és különleges ételeket készíteni és fogyasztani.