Budai Gasztroenterológiai Centrum +36 20 410-1926
Pesti Gasztroenterológiai Centrum +36 20 536-4156

Bemutatjuk a Gasztrocentrumok csapatát: ezúttal Dr. Tóth Levente gasztroenterológus kollégánkat kérdeztük rövid interjúnkban.  

Miért lettél orvos és milyen szakterületen dolgozol?

Édesapám, orvos, neurológus-pszichiáter, éveken át volt osztályvezető egy budapesti kórházban. Ennek révén volt egyfajta rálátásom, hogy mivel jár ez a hivatás. Tudtam, nagy felelősséggel és önfeláldozással jár, de a gondolkodásmód, attitűd megfogott.

Melyek voltak pályád során a legfontosabb szakmai tapasztalatai?

Főállásban a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Gasztroenterológiai Profilján dolgozom. 2010-ben belgyógyászatból, 2013-ban gasztroenterológiából szakvizsgáztam. Ez az osztály országosan mindig is vezető szerepet töltött be a gyomor- bélrendszeri endoszkópiában. A vizsgáló eljárások széles palettája rendelkezésre el, melyek gyakorlati elsajátítása fő célom volt. 2014-ben adjunktussá neveztek ki, 2021. februárjától profilvezető főorvos vagyok.

Mivel fordulnak hozzád leggyakrabban a páciensek? 

Az emésztőszervi betegségek tünettana rendkívül szerteágazó, éppen ezért az elkülönítő diagnózis sokszor nem egyszerű. Refluxbetegségre utaló tünetek, haspuffadás, székelési szokások változása, véres székletürítés, fogyás, különböző lokalizációjú hasi fájdalmak a legfőbb panaszok. Egyre gyakoribb, hogy a páciensek belátják a megelőzés, szűrés fontosságát, így pl. sok esetben panaszmentesen kérik kolonoszkópia elvégzését, mellyel a kolorektális rákmegelőző állapotok (polypok) felismerhetők vagy a rák korai stádiumban diagnosztizálható. A vizsgálatokat nagy odafigyeléssel végezzük, kérés esetén altatásban, így a kellemetlenségek minimálisak.

Milyen értékek miatt csatlakoztál a Gasztroenterológiai Centrum csapatához? 

Dr. Szőnyi Mihály ügyvezetővel 2006 óta ismerjük egymást, kollégák vagyunk. Az Ő kérésére csatlakoztam a csapathoz. Mostanra egy kiváló szakemberekből álló gárda állt össze. Az eszközpark is kifogástalan. Minden adott a minőségi betegellátáshoz, családias hangulat mellett.

Mit tartasz fontosnak az orvos-beteg kapcsolatban? 

A bizalmi viszony megteremtését. Azt kell érezze a páciens, hogy amikor vele foglalkozok, problémájának megoldására fordítom minden energiámat. Bízom benne, hogy ez sok esetben sikerül.

Mit gondolsz, miért érdemes a betegeknek a Gasztroenterológiai Centrumot választani? 

Bármely emésztőszervi panasz kivizsgálásában tudunk segíteni. A szakemberek nagy odafigyeléssel lettek összeválogatva. Korrekt, betegközpontú a hozzáállás.