Budai Gasztroenterológiai Centrum +36 20 410-1926
Pesti Gasztroenterológiai Centrum +36 20 536-4156

A Budai és Pesti Gasztroenterológiai Centrumok csapata azzal a küldetéssel dolgozik, hogy az emésztőszervi problémák teljes területén nyújtson komplex, mindenre kiterjedő megoldásokat. A csapatot tapasztalt és szakképzett kollégák alkotják, akik számára fontos, hogy a legmodernebb technikai újdonságok alkalmazásával tegyenek azért, hogy a beavatkozások a korábbinál gyorsabbak, hatékonyabbak és a lehető leginkább fájdalommentesek legyenek. A rendelő egyik kiemelt szakterülete a proktológia, ahol a gyógyítást empátiával, hatékony megoldásokkal és most már egy új, modern eszközzel végzik a proktológus szakorvosok, Dr. Simon Balázs és Dr. Ferreira Gábor.

Miben segít a proktológus?

A proktológia a sebészetnek a végbéllel és végbélnyílással, illetve ezek betegségeivel foglalkozó ága. A végbél és végbélnyílás betegségei sajnos nagyon általánosak, rengeteg ember szenved miattuk. A jó hír, hogy ezen betegségek legnagyobb része ambuláns keretek között jól kezelhető, gyógyítható.

A betegségek egy része fájdalommal, jár, itt leggyakrabban a végbélnyílás rendkívül érzékeny bőre is érintett. Más esetben egyéb panaszok lépnek fel, melyekhez fájdalom (legalábbis kezdetben) nem társul. Ezen tájék panaszai, különösképpen fájdalma, napi életvezetésünket, szociális, illetve szakmai funkcióinkat a legteljesebb mértékben rombolhatja.

Komoly nehézséget jelent a gyógyításban, hogy számos reklám kínál gyors megoldásokat a proktológiai problémákra, de ezek a legtöbb esetben csak átmenetileg enyhítenek a kellemetlenségen, valósi megoldást nem hoznak. Szintén fontos, hogy a proktológia egy érzékeny terület, a betegek egy része szégyellős és nehezen beszél a problémáiról – ezt a rendelő munkatársai empatikus, szeretetteljes hozzáállással igyekeznek feloldani.  

Modern technológiával a hatékony megoldásért: a neoV1470 lézer

A Gasztroenterológiai Centrumba nemrég érkezett meg egy új, modern készülék, a neoV1470 lézer, amivel aranyeret, illetve több gyakori problémát is hatékonyan tudnak kezelni a szakemberek. A minimálisan invazív eljárással dolgozó készülék az aranyerek és egyéb proktológiai betegségek kezelésére szolgál. Működésének alapja, hogy a diódalézer speciális, egy hullámhosszú fényt bocsát ki, ami legjobban vérben, zsírban és vízben oldódik fel – ez ideálissá teszi a testben való alkalmazásra.

A készülék újdonsága, hogy ezt használva a beavatkozások gyorsabbak, valamint a kimetszéses beavatkozásokhoz képest sokkal kisebb a fájdalom érezhető a műtét után. Az eljárás a következőképpen zajlik: az eszközt érzéstelenítés után a bőrön és nyálkahártyán ejtett pici metszésen keresztül bevezetik az aranyérbe és ott fejti ki a hatását. Ezáltal az aranyér szövetei azonnal zsugorodnak, majd a gyógyulási időszakban folyamán tovább zsugorodnak, így a korábbi duzzanat és vérzés megszűnik.

Kevesebb fájdalom, gyorsabb gyógyulás

A lézeres eljárás jelentős előkészületet nem igényel. A hagyományos, vágásos módszerrel végzett aranyérműtét utáni közel egy hónapos, akár fájdalmas gyógyulással is járó időszakot jelentősen lerövidíti a neoV lézerrel történő vágásmentes módszer. Előnye, hogy az eljárás során nincs szükség varratokra, nincs nagyobb vágás és a fájdalom néhány nap alatt elmúlik. A lézeres eljárást rendelőnkben ráadásul altatásban és bódításban is van lehetőség elvégezni a műtétet, így a beteg nem érez semmit

Az új, innovatív eljárás a Budai Gasztroenterológiai Centrumban elérhető, míg az előzetes konzultáció mindkét rendelőben, Budán és Pesten is megvalósulhat.

A Budai és Pesti Gasztroenterológiai Centrum az emésztőszervi panaszok komplex terápiáját végzi, a felismeréstől a gyógyításig. A csapat a felnőtt- és gyermekgasztroenterológia, a proktológia, a hepatológia, a dietetika és a pszichológia területein végez összehangolt csapatmunkát. A rendelő szolgáltatásai két helyszínen elérhetőek, előzetes bejelentkezés után. Mindkét rendelő a hatékony orvosi megoldások és a szeretetteljes gyógyítás helyszíne.