Budai Gasztroenterológiai Centrum +36 20 410-1926
Pesti Gasztroenterológiai Centrum +36 20 536-4156

Bővült a Budai és Pesti Gasztroenterológiai Centrumok palettája: mostantól proktológus kolléga is segíti a csapat munkáját. Dr. Szőnyi Mihály gasztroenterológust, a centrumok szakmai vezetőjét kérdeztük az új szakterületről.

Miért volt számodra fontos, hogy proktológus is dolgozzon a rendelőben?

 

Az emésztőszervi panaszokkal minket felkereső páciensek kivizsgálása során nagyon sokszor találunk olyan elváltozásokat, melyek kezelése, gondozása és megoldása a proktológus feladata. Alapvető célom volt, hogy az minket bizalmukkal kitüntető betegeket „házon belül” tudjuk kivizsgálni és kezelni: egy helyszínen, mindent. A fentiek miatt kihagyhatatlan a csapatból proktológus kolléga.

 

Milyen panaszokkal és kérdésekkel kereshetik a páciensek a proktológus szakorvosokat?

 

Aranyeres panaszokkal, az úgynevezett fisszúrákkal, végbéltáji fájdalommal, végbéltáji viszketéssel, nyomó érzéssel, valamint a gyulladásos bélbetegek – leginkább a Crohn-betegségben szenvedők kereshetik őt. Kollégáink nem csak a proktológiai betegségekben, de a gyulladásos bélbetegek műtéti megoldást igénylő eltéréseiben is tapasztalatot szereztek, ebben is tudnak segíteni. Rendelőinkben családias hangulatban azért dolgozunk, hogy betegeink stressztől és aggodalomtól mentesen, bizalmi légkörben, gyorsan túlessenek vizsgálatokon és nyugodt környezetben konzultálhassanak a szakemberekkel.  

 

Milyen szaktudással bővül így most a gasztrocentrumok csapata?

 

Kihagyhatalan a proktológus az emésztőszervi ambulanci a szakrendelések teljes csapatából, hiszen ez a szakma szorosan kötődik a gasztroenterológiához. Betegeink kivizsgálása és kezelése, gyakran a vastagbéltükrözés során talált elváltozások terápiája a proktológus feladata. Ferreira és Simon doktorok kiváló művelői a szakmának, személyükben komoly szaktudással bővül csapatunk. Fiatalos, de nagy tapasztalatú szakemberek, akik számos sikeres kezelést végeztek karrierjük során. Munkájukat korszerű és minőségi eszközök beszerzésével segítjük. 

 

Szeretettel várjuk Önöket proktológia rendelésünkön!