Budai Gasztroenterológiai Centrum +36 20 410-1926
Pesti Gasztroenterológiai Centrum +36 20 536-4156
Néhány nappal ezelőtt újranyitott a Budai Gasztroenterológiai Centrum – ebből az alkalomból a rendelő vezetőjét, Dr. Szőnyi Mihályt kérdeztük az elmúlt időszakról és a változásokról.
Mihály, hogyan telt az elmúlt néhány hét a Gasztroenterológiai Centrumban?
 
Az elmúlt hetekben igyekeztünk türelmesek és optimisták lenni. Úgy éreztem,  hogy kollégáim is kitartóak voltak. Az online konzultációkkal elérhetőek maradtunk és segítettünk, valamint a súlyosabb problémákat is sikerült orvosolni. Pácienseinkkel kéz a kézben vészeltük át ezt az időszakot, de bevallom, nagyon vártuk már, hogy újra dolgozhassunk és a betegeink szolgálatára lehessünk. Mindemellett persze nagyon óvatosak vagyunk és a maximális biztonságra törekszünk.
 
 
Május 25-től újra várjátok a betegeket, mire számíthatnak a bejelentkezők?
 
A megszokott családias környezetben, precíz, korrekt munkát kérek a kollégáimtól – a páciensek ezt fogják tapasztalni. A járványhelyzet indokolta speciális óvintézkedéseket már szinte mindenki ismeri-ezeket rendelőnkben is be kellet vezessük. Ezek az intézkedések némileg más formájú találkozókat eredményeznek majd, de a lényeg nem változik: gyógyítunk.  
 
Milyen visszajelzések érkeztek az online konzultációról és mi ennek a jövője?
 
Az online konzultációkat hasznosnak, jónak tartották pácienseink és az orvosaink is. Betegeink is nagyon megértőek és türelmesek voltak. Értékelték azt, hogy velük maradtunk – azonban biztonságuk és egészségük érdekében átmenetileg csak online tudtunk kommunikálni.  Úgy érzem, ők is várják már a személyes találkozásokat.
 
Mit javasolsz azoknak, akik továbbra is óvatosak lennének a járvány után, milyen szokásokat tartsanak meg a jövőben is?
 
Azt hiszem pácienseink már kívülről fújják a „leckét”: gyakran kell kezet mosni, maszkot kell viselni, az előírt távolságot tartani kell. Sokat tanultunk most az odafigyelésről és bízok benne, hogy a magunkról és másokról való gondoskodásból szerzett tapasztalatot megőrizzük, továbbvisszük.